Annons:

Sterling har tagit ut flygskatt

Lågprisflygbolaget Sterling har sedan den 1 juli i år tagit ut en statlig skatt på 96 kronor. Det är samma belopp som det aldrig genomförda och nu skrotade skatteförslaget.

– Vi fick ett brev från finansdepartementet i slutet av 2005 där vi meddelandes att vi på bokningar efter den 1 juni, för flygningar ut från Sverige efter den 1 juli, skulle ta ut en flygskatt på 96 kronor och det har vi gjort. Vi har endast fått detta brev från det svenska finansdepartementet. Vi har sedan inte fått något besked om att vi inte ska ta ut denna skatt, säger Stefan Vilner, kommersiell direktör och talesman för Sterling, till Flygtorget.
Sterlings juridiska avdelning meddelar dock att man inte fått något sådant brev.
Sterling menar att man handlat i god tro och ”beklagar kraftigt” att man felaktigt tagit ut avgiften. Avgiften ska nu tas bort och en intern undersökning ska göras för att hitta orsaken till felet. Resenärerna ska ersättas.
– Det är höjden av fräckhet! Vi vet ju alla att EU hade synpunkter på skatten som gjorde att den aldrig gick igenom. Och alliansen har sagt att det inte blir någon flygskatt, säger Nils-Olof Dahlin, kreditchef på Luftfartsverket.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024