Annons:

Scandic inrättar hållbarhetsfond

Delar av förtjänsten från de vattenflaskor som simmerskan Therese Alshammar har designat ska gå till en nyinrättad hållbarhetsfond.

Vattenflaskorna börjar snart säljas på hotellen och en krona per flaska ska gå till Scandic Sustainability Fund. Fonden ska stödja initiativ som på olika sätt bidrar till en mer hållbar samhällsutveckling, bland annat genom att dela ut ett årligt pris på en miljon kronor.
Flaskorna kommer att innehålla egentappat, filtrerat och kylt stilla eller kolsyrat vatten i en specialdesignad flaska.
Ur Scandic Sustainability Fund kommer såväl organisationer som enskilda att kunna söka bidrag, och syftet är att stödja hållbar utveckling i ett brett perspektiv. Fonden kommer att stödja både stora och små initiativ. Det största priset, Scandic Sustainability Award, kommer att vara på en miljon kronor och delas ut varje år vid en särskild ceremoni.
– Många tänker direkt på miljöfrågor när man säger hållbarhet, men det kan lika gärna handla om socialt arbete, tillgänglighet, hälsofrågor eller säkerhet. Allt som bidrar till ett mer robust samhälle i framtiden, säger Scandics hållbarhetsdirektör Jan Peter Bergkvist.
 

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024