Annons:

Arlanda skriver samarbetsavtal för att minska utsläpp

Arlanda flygplats spräcker sitt utsläppstak och riskerar i framtiden böter om man inte lyckas sänka utsläppen. Nu lämnar flygplatsen ett åtgärdsförslag till regeringen.

Arlanda flygplats skriver avtal med  Stockholms Lokaltrafik, Upplands Lokaltrafik och Sigtuna kommun för att minska utsläppen, skriver DI. Eftersom över hälften av flygplatsens utsläpp kommer från trafik till och från flygplatsen och inte själva flygverksamheten är siktet inställt på bättre kollektivtrafik.
Utsläppstaket för flygplatsen motsvarar sedan 1991 137 000 personbilars utsläpp under ett år. Redan i fjol spräckte flygplatsen målet. År 2011 blir överträdelser straffbart med höga böter.
Den 30 september ska flygplatsledningen presentera sitt åtgärdsförslag för regeringen. Andelen miljötaxibilar ska ökas, taxeringsvägar kortas och oljepannor på flygplatsen tas ur bruk. En stor del i förslaget är kollektivtrafiken.
– Vi är angelägna om att ge vårt bidrag till att förbättra tillgängligheten till Arlanda och ska se över vår del och förstärka trafiken. Det kan exempelvis handla om fler turer nattetid och ett gemensamt kort oavsett vem som är trafikoperatör, säger Ingemar Ziegler, vd på Storstockholms Lokaltrafik.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024