Annons:

Färre reser med SAS

6,7 procent färre reste med SAS-koncernen i september.

Koncernens trafik uppgick till 3,3 miljoner. Kabinfaktorn sjönk med 6,3 procentenheter till 69,6 procent.
För augusti månad var yielden för Scandinavian Airlines 4,9 procent högre än föregående år och för september förväntas yielden förbättras ytterligare.
– Den dramatiskt försämrade konjunkturen i världen och Skandinavien påverkar trafikvolymerna negativt och visar att våra planerade kapacitetsneddragningar, som successivt kommer att ge ökad effekt, är nödvändiga. Yielden för augusti och yieldutsikterna för september är positiva vilket visar att våra åtgärder inom Profit 2008 har effekt. Det är glädjande att vår punktligheten är bland den bästa i Europa och att kundnöjdheten förbättras, säger Mats Jansson koncernchef och vd SAS.
SAS Sverige flög i september 573 500 passagerare, en minskning med 4 procent jämfört med september i fjol. Uttryckt i betalda passagerarkilometer var minskningen 1,7 procent. Kapaciteten var 10,6 procent större än samma månad året innan och den genomsnittliga kabinfaktorn sjönk med 8,1 procentenheter till 64,9 procent.
Störst var nedgången för inrikesflygningarna, där antalet passagerare minskade med 9,4 procent och kabinfaktorn med 6,9 procentenheter. På de intraskandinaviska linjerna minskade antalet passagerare med 3 procent, kabinfaktorn med 11,9 procentenheter. De europeiska linjerna hade en passagerarökning på 3,2 procent men en minskning av kabinfaktorn med 8,3 procentenheter.
– Trots vikande efterfrågan finns glädjeämnen som våra passagerare lägger märke till, säger Anders Ehrling, vd i SAS Sverige. Under september hade vi den bästa punktligheten på fyra år, 90,3 procent. Allra bäst punktlighet hade vi i vår inrikestrafik, 93,4 procent. På de intraskandinaviska linjerna var punktligheten 92,3 procent och på de europeiska 87,2 procent.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024