Annons:

Konkurrenter hjälper strandade Sterlingkunder – och utökar

Flera bolag i branschen var snabba att ändra sina planer när beskedet kom i går att Sterling går i konkurs och ställer in alla flygningar.

Norwegian meddelade att man ska trafikera linjer där man haft samarbeten med Sterling på egen hand. Norwegian tar över rutter från Stockholm till Köpenhamn, Nice, Malaga, Alicante och Gran Canaria.
– Vi har jobbat hårt under dagen för att se över möjligheter till att återuppta de flyglinjer som vi har code share samarbete på med Sterling, säger Krister Aarnio, vd Norwegian Sverige.
– Detta är en långsiktig satsning från vår sida för att kunna hjälpa våra och Sterlings passagerare och vi kommer att upprätta flyglinjerna till Köpenhamn, Nice, Malaga, Alicante och Gran Canaria från och med den 3 november. Fram till dess sätter vi in extra resurser för att hjälpa de passagerare som reser mellan 30 oktober och 2 november, säger Aarnio.
SAS utökar temporärt kapaciteten på de linjer där även Sterling tidigare flugit. Sterlingresenärer kan flyga i dag för priset av skatter och avgifter och SAS utökar kapaciteten Stockholm-Göteborg, Stockholm-Malmö och Stockholm-Köpenhamn.
– Vi gör det vi kan för att ge de drabbade resenärerna alternativa sätt så de
kan ta sig hem igen säger Susanne Dahlberg, försäljnings- och kommersiell chef i
SAS i Sverige.
Den 1 november sätter SAS också in en extra rundtur till Nice från Köpenhamn vilket ger 120 extra stolar på rutten.
Spanair utökar samtidigt kapaciteten mellan Spannien och Skandinavien. Under de närmaste dagarna byter flygbolaget sina plan mot en större modell och sätter in extra avgångar.
Från och med nästa sommar utökar flygbolaget med extra dagliga avgångar från Köpehamn till Barcelona och Malaga.
Även Fritidsresor gör sitt till för att undsätta strandade Sterlingresenärer. I mån av plats kan dessa resa hem till Sverige utan kostnad på arrangörens ordinarie charterflygningar från bland annat Tenerife och Gran Canaria. Erbjudandet gäller till och med den 5 november.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024