Annons:

Scandic drar in 130 jobb i Sverige

Sveriges största hotellkedja Scandic ska minska personalstyrkan med 130 tjänster.

Det är i första hand mellanchefer på hotellen, huvudkontoret och supportkontoren utanför Sverige som berörs när Scandic minskar antalet anställda inför den kraftiga nedgång som väntas för svensk hotellnäring nästa.
– Förhandlingar pågår med facket. Nedskärningarna är en kombination av att vi redan i somras såg ett trendbrott i konjunkturen och gapet har blivit större under hösten. Samtidigt känner vi en genuin osäkerhet inför nästa år, säger Helena Nilsson, kommunikationsdirektör på Scandic.
Scandic i Sverige har nästan 3 000 fast anställda. Det betyder att cirka 4 procent av dagens tjänster försvinner. Hur många som i slutändan förlorar sina jobb är inte klart, men målet från Scandics sida är att MBL-förhandlingarna ska vara avslutade till 1 december.
Hotellanalytiker är mycket pessimistiska inför 2009. Hotellfastighetsbolaget Pandox, som nyligen genomförde sin årliga Hotellmarknadsdag, spår att nyckeltalet RevPar, intäkt per tillgängligt rum, kommer att rasa med 10 procent i Stockholm nästa år. I Malmö, Göteborg och regionala städer som ligger senare i konjunkturcykeln spås en nedgång på 5 procent.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024