Annons:

Fly Me i stämning på 300 miljoner

Konkursförvaltaren i Fly Me stämmer en av Göteborgs största advokatbyråer på 300 miljoner.

Hamilton advokatbyrås styrelse och tidigare ägare kommer att stämmas på 300 miljoner kronor av Fly Me:s konkursförvaltare, enligt Göteborgs-Posten. Flygbolagets styrelseledamot Staffan Edh arbetade på denna byrå, men slutade när brottsmisstankarna mot honom blev kända.
Konkursförvaltare Rickard Ström förbereder dock nu en stämning där advokatbyrån är medansvarig till att så stora belopp som fattas i konkursbolaget. Enligt Ströms uppfattning hade Staffan Edh advokatbyråns uppdrag både i flygbolagets styrelse och som dess advokat. Konkursförvaltaren anser därför att advokatbyrån ska stå för bristen i konkursboet.
– Kravet saknar grund. Som alla andra advokatbyråer har vi ansvarsförsäkringar som täcker det här kravet. Men försäkringsbolagen delar vår uppfattning att det är ogrundat, säger byråns vd Mikael Wahledow.
Konkursförvaltaren pekar ut styrelseordföranden Björn Olegård, Staffan Edh, huvudägaren Cognition Capital AS och Christen Ager-Hanssen som skyldiga för konkursen. Dessa finns också med i den stämning som konkursförvaltaren planerar att lämna in i februari.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024