Annons:

Italienskt Lufthansa har lyft

För första gången i den tyska flygkoncernens historia har man startat ett flygbolag utanför Tyskland.I början av februari lyfte det första av de två flygbolagen som hör till Lufthansa Italia med bas på Milanoflygplatsen Malpensa.

– Norra Italien är en viktig affärsresemarknad för oss, säger Harro Julius Petersen, Lufthansas Nordenchef.
Möjligheten för Lufthansa att få attraktiva start- och landningstider på Malpensa uppstod när Alitalia stod på ruinens brant och inledde sin rekonstruktion. De två premiärlinjerna var Barcelona och Paris och i början på mars tillkommer ytterligare linjer till europeiska metropoler: Byssel, Budapest, Bukarest och Madrid. London Heathrow och Lissabon inkluderas i linjenätet i slutet på mars. Totalt består flygbolaget av sex Airbus 319.
När planerna på Lufthansa Italia presenterades i slutet på november aspirerade Lufthansa fortfarande på en 20-procentig aktiepost i det rekonstruerade Alitalia. Den posten gick slutligen till Air France-KLM. Flyganalytiker menar dock att Lufthansas intresse hela tiden mer har varit att utforska sina egna möjligheter i det affärstäta och ekonomiskt välmående norra Italien som ett komplement till de egna baserna i Frankfurt, München och Zürich.
Lufthansa gör också allt i sin makt för att göra det nya dotterbolaget så italienskliknande som möjligt. Italiensk personal, en logga i samma färger som italienska flaggan och med de två första flygplanen döpta till Milan och Varese. På menyn står bland annat ravioli med gorgonzola, grappadrinkar och tramezzinismörgåsar med ost och pesto.
För Malpensas flygplats är Lufthansa Italia ett välkommet nytillskott och flygplatsbolaget investerar betydande belopp, exempelvis en renoverad Lufthansalounge, särskilda incheckningsdiskar och fler incheckningsterminaler.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024