Annons:

Copperhill i Åre varslar alla anställda

Det femstjärniga designhotellet Copperhill Mountain Lodge i Åre varslar de 21 fast anställda och stänger under barmarksperioden.

Beskedet fick de anställda efter påskhelgen. Totalt har Copperhill sedan öppnandet i december haft cirka 80 anställda, varav cirka 60 säsongsanställda.
Men hotellets kritiska ekonomiska läge gör att det stängs under barmarksperioden. Under denna tid fortsätter rekonstruktionsarbetet där Ackordscentralens vd Mikael Kubu och Copperhills holländska ägare ska försöka hitta en långsiktig finansieringslösning.
– Det känns otroligt tråkigt, men den bristande likviditeten gör att det inte går att hålla i gång driften. Den svåra finansiella situationen skapar också osäkerhet i alla led. Det finns inte en gäst som vill betala sin vistelse i förskott och det är svårt att vara ett schysst högklassigt hotell när du måste betala alla leverantörer i förskott, säger vd Peter Nilsson, som liksom de övriga anställda måste se sig om efter nytt jobb.
Bakgrunden till Copperhills finansiella kris är att hotellbygget blev 100 miljoner dyrare än planerade 650 miljoner kronor. För denna fördyring har de holländska ägarduon Peter Kat och Franz Scholtes inte fått banklån. I januari ställde Copperhill in betalningarna. 325 fordringsägare med fordringar på 86 miljoner kronor accepterade i februari att ett rekonstruktionsarbete inleddes under ledning av Ackordcentralen. Under denna tid är hotellet skyddat från att försättas i konkurs.
Den 23 maj ska enligt planerna ett ackordförslag upprättas, men den kan även dra ut över sommaren. Copperhill åter öppnas 1 december, men det är oklart om det kommer att vara samma driftsform som i dag. En lösning som inkluderar bostadsrätter är en variant som diskuteras.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024