Annons:

Danmark och Sverige vill sälja SAS så fort som möjligt

Näringsminister Maud Olofsson vill få SAS i säljbart skick och nu säger den danska regeringen att man är inne på samma linje.

Den danska regeringen vill sälja SAS så snart flygbolaget visar lönsamhet, skriver Jyllandsposten enligt RB-Börsen och Nyhetsbyrån Six.
– Jag har inga problem alls med en försäljning, om de tre länderna kan komma överens. Men just nu är det en teoretisk situation eftersom SAS kämpar för att överleva. Marknadsvärdet är just nu mycket litet, säger Danmarks finansminister Claus Hjort Frederiksen till Jyllandsposten.
I Sverige upprepar samtidigt näringsminister Maud Olofsson att SAS finns med på regeringens säljlista.
– Men det är ju också så att i det här läget finns ju inga köpare som står och väntar på att få köpa flygbolag, säger Olofsson, skriver TT enligt DI.
– Därför måste vi ge stöd till styrelsens arbete men fortsätta att få ned kostnaderna. Kostnaderna är för höga i SAS i förhållande till andra flygbolag.
– Vi har ju haft en situation där man inte gjort tillräckligt i SAS och det får vi betala för nu. Jag hoppas verkligen att de fackliga organisationerna förstår allvaret i den här situationen. Vi måste hjälpas åt att få ned kostnaderna. Det är sättet att säkra jobben i SAS, säger Maud Olofsson.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024