Annons:

Norwegians bästa år någonsin

Med en passagerarökning på 18 procent gjorde Norwegian sitt bästa årsresultat 2009. Nu öppnar flygbolaget nya rutter till Helsingfors.

Resultatet efter skatt uppgick till 446 miljoner norska kronor för helåret 2009. För år 2008 var motsvarande siffra 3,9 miljoner norska kronor. Omsättningen ökade från 6,2 till 7,3 miljarder norska kronor.
 
– Jag är mycket nöjd med resultatet, speciellt då flygbranschen befinner sig i en situation med stora ekonomiska utmaningar. Jag är framförallt glad över att vi har lyckats reducera våra kostnader och därmed ökat vår konkurrenskraft, säger Norwegians vd och koncernchef Bjørn Kjos.
 
Bolaget flög 10,8 miljoner passagerare, vilket är en ökning med 18 procent från 9,1 miljoner. Kabinfaktorn sjönk dock från 79 till 78 procent.
 
Under det fjärde kvartalet ökade nettoresultatet från 2008 års förlust om -138 miljoner norska kronor till en liten vinst om 0,8 miljoner.
 
Nu stärker flygbolaget sitt linjenät i Norden. Direktlinjer till Helsingfors ska öppnar från Stockholm och Oslo.
– I och med våra första direktlinjer till Helsingfors så finns vi i hela Norden och det är en milstolpe för Norwegian. Vi ser att det finns en efterfrågan, främst från affärsresenärerna, att öppna direktlinjer till Helsingfors. Dagens biljettpriser till Helsingfors är för höga och vi har möjlighet att erbjuda låga biljettpriser som kommer att ge både affärs- och privatresenärer valuta för pengarna, säger Åsa Larsson, pressansvarig för Norwegian.
 
Linjerna öppnas den 29 april och tidtabellerna är anpassade för affärsresenärer med dagliga avgångar morgon och kväll.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024