Annons:

Lufthansapiloter varslar om strejk

Piloterna på Lufthansa planerar en ny strejk i april.

Förhandlingarna om lön och jobbsäkerhet mellan Lufthansa och dess piloter har gått i stöpet. Konflikten resulterade senast i februari i en strejk och nu varslar pilotfacket återigen om strejk.
 
Piloterna kommer att strejka från den 13 till den 16 april, meddelar facket Vereiningung Cockpit, enligt Airwise.
 
Bolagsledningen försöker genomföra kostnadsbesparingar. Strejken i februari stoppades efter en dag av en domare, men hann resultera i 2 000 inställda flyg, tusentals strandade resenärer världen över och kostnader för Lufthansa på upp till 50 miljoner euro.
 
Lufthansa säger att man har lämnat ett bud till VC som inkluderar en frysning av lönerna detta år i utbyte mot jobbgarantier. VC svarar att man bara kommer att acceptera frysta löner för ytterligare eftergifter inom jobbsäkerhet.
 
– Vi är redo för samtal och hoppas väldigt mycket att VC kommer att återvända till förhandlingsbordet, säger en talesman för Lufthansa.
 
Den senaste större konflikten mellan Lufthansa och piloterna måste medlas av Tysklands tidigare utrikesminister 2001. Det medlade löneavtalet ökade personalkostnaderna med 125 miljoner euro.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024