Annons:

Norwegian öppnar långdistansbolag

Norwegian ska flyga till New York för 2 000 kronor tur och retur.

Under nästa år ska Norwegian starta ett långdistansflygbolag, skriver DI. Stockholm och Oslo blir först ut med flyg till Bangkok och New York, enligt vd Bjørn Kjos förhoppningsvis nästa sommar.
 
– Det beror på tillgången på flyg. Det förhandlar vi med Boeing och Airbus om nu. Planerna är att vara igång 2011. Sommaren är realistiskt, men då handlar det nog om att flyga med hyrda flyg, säger Bjørn Kjos.
 
Det nya bolaget ska troligen noteras på Stockholmsbörsen och uppemot en miljard kronor ska sökas från aktiemarknaden. De pengarna ska räcka till fyra eller fem flygplan. Tanken är dock att ha runt 15 plan om tre till fyra år och då mellan 30 och 50 linjer till Asien, Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Australien.
 
En del av platserna ska vara liggplatser och troligtvis blir det också olika biljettklasser för att öka intäkterna, i linje med Air Asias erfarenheter från långdistansflygningar.
 
– Du måste ha diversifiering. Air Asia försökte först flyga utan business class, men de förlorade intäkter på det. Det är så fruktansvärt dyrt att flyga business i dag med British Airways, Lufthansa eller SAS. Att flyga med business class ger stor avkastning, det bör vi ta med eftersom en del av passagerarna är villiga att betala det, säger Bjørn Kjos.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024