Annons:

Finnair tillbaka på Bromma efter 48 år

Efter nästan ett halvt sekel öppnar Finnair åter en linje på Bromma. På måndagsmorgonen invigdes linjen Bromma Stockholm – Helsingfors, som kommer att flygas två gånger om dagen.

Tillsammans med de nio dagliga avgångarna från Arlanda får Finnair nu 11 dagliga avgångar till Helsingsfors med anslutning till flygbolagets asiatiska linjer.
– Bromma är en kompakt och effektiv flygplats. Vi tror att affärsresenärer som reser kanske flera gånger i veckan till Helsingfors uppskattar att spara värdefulla morgonminuter, säger Christer Haglund, kommunikationsdirektör på Finnair som klippte invigningsbandet tillsammans med Brommas flygplatschef Kjell-Åke Westin.
Premiärplanet, en Embraer med 70 säten, var i det närmaste fullbokat när det landade på Bromma. Det var halvfullt när det lyfte på väg tillbaka mot Finland.
Bromma flygplats har under det senaste halvåret försökt locka Finnair att komplettera sina Arlandalinjer med en från Bromma. Start- och landningstider i peaktid för jetplan är dock en bristvara, men möjlighet uppkom när inrikesbolaget Flyglinjen lade ner sin Jönköpingslinje (som nyinvigts i dag också men på annan avgångstid, 10.15).
Avgörande var också att Finnair ser en ökning av affärsresandet genom sitt linjenät.
– Under andra kvartalet ökade affärsresandet från Sverige med 40 procent och det är ju affärsresenärer som vi tror kommer att använda Brommalinjen mest, säger Christer Haglund.
Som ett komplement till Finnairs egen Brommalinje kommer samarbetspartnern Sun Air att flyga Bromma-Helsingfors två gånger om dagen, mitt på dagen.
– Sun Airs linje vid lunchtid passar utmärkt för att ansluta till våra Asienlinjer som avgår tidigt på kvällen. Vår kvällslinje kl 17.30 passar för vår sena Asienlinjer, säger Matias Sarkkinen, Sverigechef på Finnair.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024