Annons:

Stockholms Hamn får ny terminal

Värthamnen ska få en ny terminalbyggnad, ritad av C. F. Møller/Berg Arkitektkontor.

Terminalen ska bli ett landmärke för den nya stadsdelen Norra Djurgårdsstaden och ett lyft för Värtapiren och passagerarna som reser via hamnen. Upphandlingen är nu klar och Arkitektfirmaet C. F. Møller/Berg Arkitektkontors förslag valdes.
 
– Förslaget är en hyllning till Stockholms blå pulsåder. Byggnadens utformning är skapad med utgångspunkt i hamnens karaktäristiska särdrag med storskalighet och fartyg. Men viktigast är dock att terminalen genom sin utformning och placering i området integrerar hamnen med den omgivande stadsmiljön på ett naturligt sätt för både passagerare och stockholmare säger Mads Mandrup arkitekt och partner på Arkitektfirmaet C. F. Møller/Berg Arkitektkontor.
 
– Norra Djurgårdsstaden är ett unikt stadsutvecklingsprojekt med tuffa miljökrav. Bostäder, kontor och hamnverksamhet ska samsas samtidigt som växthusgasutsläppen ska vara betydligt lägre där än för staden i övrigt. Norra Djurgårdsstaden är nästa generation av hållbar stadsutveckling och följer det internationellt uppmärksammade Hammarby Sjöstad. Det vinnande förslaget möter de speciella krav som måste ställas på en terminal i detta område, säger Ulla Hamilton, styrelseordförande Stockholms Hamnar samt Miljö- och trafikborgarråd (M).

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024