Annons:

Rickard Gustafsson blir ny vd och koncernchef för SAS

Försäkringschefen Rickard Gustafsson ska ta över rodret i SAS.

Rickard Gustafsson, 46, är idag koncernchef i Codan/Trygg-Hansa och har tidigare arbetat i över tio år inom GE Capital. Senast i mars 2011 tillträder han sin nya tjänst i SAS.
 
– Rickard Gustafson är en erfaren ledare med gedigen internationell erfarenhet som har visat att han kan skapa goda resultat. Han har idag som koncernchef för Codan/Trygg-Hansa ett nordiskt ansvar och har även bred erfarenhet från bland annat strategiutveckling, marknadsföring och processoptimering från både Codan/Trygg-Hansa och GE Capital. Hela styrelsen är enig om att Rickard Gustafson är rätt person att ta sig an utmaningarna i SAS samt att fortsätta genomförandet av Core SAS strategin och säkerställa lönsam tillväxt, säger Fritz Schur, styrelseordförande i SAS.
 
Rickard Gustafson kommer från försäkrings- och finansbranschen och har senast varit koncernchef för försäkringsbolaget Codan/Trygg Hansa. Han är civilingenjör med inriktning på industriell ekonomi från Linköpings Tekniska Högskola.
 
– SAS är ett speciellt och unikt företag i Skandinavien. De senaste åren har ett enormt arbete gjorts för att skapa en plattform för framtiden. Jag ser fram emot att bygga vidare på den tillsammans med alla medarbetare i SAS, säger Rickard Gustafson.
 
Nuvarande vd Mats Jansson lämnar sin befattning den 1 oktober och vice koncernchef John Dueholm fungerar som tillförordnad vd och koncernchef tills Gustafson tillträder.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024