Annons:

Snurr på svenska hotell

Det ljusnar för de svenska hotellen. Det syns tydligt i statistiken för tredje kvartalet.

Gästnätterna ökade med drygt 7 procent, medan rumsförsäljningen ökade med nästan 9 procent under juli-september – ett klassiskt tecken på att det är affärsresenärer som i högre utsträckning nu checkar in på hotellen. Logiintäkterna ökade med 8 procent jämfört med året innan.
– De utländska gästerna ökar mest, 12 procent. Där återfinns både utländska sommarturister och invasionen av internationella kongressdeltagare i den stora kardiologkongressen i Stockholm i september.
Noterbart är att det är de utomeuropeiska gästnätterna som ökat mest under perioden, exempelvis USA med 29 procent och Kina med 18 procent. Kina har därmed passerat både Japan och Polen och lägger sig på en tolfteplats som största besöksnation till Sverige.
Ökningen av svenskarnas affärsresande syns också i TDB-statistiken. Affärsfolkets övernattningsresor inom Sverige ökade med 23 procent och till utlandet lika mycket.
– Vi har sett ökningar av affärsresandet redan tidigare i år, men då har man fortfarande varit försiktig med kostnaden för dessa resor. Under tredje kvartalet ökar utläggen för affärsresor igen, säger Hans Remvig, analytiker på Resurs.

 

KATARINA MYRBERG

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024