Annons:

Ryanair tar ut ny avgift – för ”framtida orättvisa förseningar”

Ryanair sätter in en ny obligatorisk avgift på två pund per passagerare. Pengarna ska bekosta ”framtida orättvisa och förseningar”.

Från och med den 4 april måste alla Ryanair-passagerare betala en ny avgift motsvarande 20 svenska kronor, skriver Aftonbladet. Den så kallade ersättningsavgiften ska täcka kostnader för ”orättvisa och diskriminerande utbetalningar till strandsatta passagerare”.
 
Under det senaste året har askmoln, flygledarstrejk, snökaos och liknande händelser där passagerare strandats på en flygplats kostat flygbolaget 892 miljoner kronor, enligt Ryanair. Detta ska flygbolaget absolut inte behöva bekosta, menar Ryanair.
 
– Det är helt uppenbart orättvist att flygbolagen tvingas bistå passagerarna med mat och boende, i dagar och ibland även veckor, bara för att regeringar stänger sina luftrum eller för att flygledare reser sig och lämnar sina jobb, eller för att inkompetenta flygplatser inte klarar av att skotta bort snö, säger Ryanairs vd Stephen McNamara.
– Medan vi beklagar införandet av denna avgift så måste de extraordinära kostnader som har påtvingats oss återkrävas från passagerarna.
 
När tidningen Daily Mail talade med rivaliserande brittiska flygbolag om den nya avgiften avfärdar de den som trams och kallar det ”en rökridå för att dölja nya bränsleavgifter”.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024