Annons:

Easyjet utvecklar askradar

I framtiden ska Easyjet klara av askmoln med hjälp av en nyutvecklad radar.

Under året som har gått sedan askmolner från Island stängde den europeiska luftrummet har Easyjet utvecklat det nya radarsystemet Airborne Volcanic Object Identifier and Detector, AVOID.
– Flygindustrin är bättre förberedd på den här typen av scenarier i dag än vad vi var för ett år sedan, men vi är långt ifrån tillräckligt förberedda. Easyjet har tagit ledningen i detta arbete och har ett nära samarbete med Dr Fred Prata och hans forskningsteam som utvecklar AVOID-teknologin. Nu söker vi stöd från fler inom flygindustrin för att kunna vidareutveckla denna och även andra teknologiska lösningar för att hantera askmoln på ett bättre sätt, säger Ian Davies, teknisk chef på easyJet.
 
Nästa steg i projektet är att utvärdera utrustningen genom att använda den under en flygning i närheten av vulkanisk aska.
 
– Förra vintern sas det att kraftiga snöfall i stora delar av Europa var en engångsföreteelse, men sen kom det lika mycket snö igen tio månader senare. Vi kan inte förutse exakt när nästa vulkan kommer få ett utbrott. Vad vi däremot vet med säkerhet är att det kommer att ske igen förr eller senare, säger Ian Davies.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024