Annons:

Alla frias i Fly Me-rättegången

Åklagaren yrkade på flera års fängelsestraff och näringsförbud, men i går friades samtliga fyra åtalade nyckelpersoner i Fly Me.

Göteborgs tingsrätt friar samtliga fyra åtalade i Fly Me från alla brottsmisstankar i samband med konkursen i mars 2007.
 
Inte på en enda punkt har tingsrätten ansett att åklagarens bevisning räckt till för fällande domar.
– Jag är lite förvånad. Tingsrätten delade inte min uppfattning i fråga om bevisningen. Och att den ogillade alltihop är jag förvånad över, säger vice chefsåklagare Lars Lithner.
 
Christen Ager-Hanssen frias för grov trolöshet mot huvudman. Flygbolagets vd Finn Thaulow frias från grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och grov oredlighet mot borgenär. Styrelseordförande Björn Olegård frias från grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och grov oredlighet mot borgenär. Slutligen frias styrelseledamoten Staffan Edh från grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott samt grov redlighet mot borgenär, skriver Göteborgs-Posten.
  
Lars Lithner kommer att överklaga bokföringsdelen och den grova oredligheten mot borgenär till hovrätten.
 
– Det har inte varit en rolig tid för mig att bli uthängd i media på ett sätt som jag tycker är bedrövligt. Jag ser domen som en upprättelse. De säger att affärerna varit affärsmässiga och byggda på goda grunder. Det är ju vad jag själv har hävdat hela tiden. Men det har inte riktigt kommit fram i media. Det är jag besviken på. Men tingsrätten tycker som vi gör, inte som det framställts om oss. Det känns väldigt bra att få den upprättelsen, säger Staffan Edh som fortfarande sitter i styrelsen för moderbolaget FME.
 
FME:s köp av aktier för 40 miljoner kronor i River Don Ltd har spelat en stor roll under rättegången. Åklagaren har hävdat att affären äventyrade Fly Mes framtid, men tingsrätten fann inget fel. Rätten menar att köpet var affärsmässigt välgrundat och att det inte är styrkt att affären skadade FME.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024