Annons:

Nöjesparker gör rekordår

Vädret ligger bakom de svenska nöjesparkernas besöksrekord, enligt en genomgång som DN har gjort.

Nöjesparkerna sätter nya besöksrekord i sommar och förklaringen heter gynnsamt väder, skriver DN Ekonomi som har gått igenom besökssiffror för några av landets största nöjesparker. Besöksantalet har över lag ökat jämfört med i fjol.
– Vi har haft ungefär 1,3 miljoner gäster hitintills i år. Det innebär en ökning med 100 000 gäster jämfört med samma tidpunkt året innan. Större delen av denna ökning, 90 000, genererades under juni månad, säger Pelle Johannisson, vice vd för Liseberg.
 
Även Parks and Resorts som driver Kolmården, Gröna Lund, Skara Sommarland, Furuvik och Aquaria vattenmuseum visar rekordsiffror. Skara Sommarland rapporterar dock en besöksnedgång på 3 procent i juni, vilket förklaras med att man hade öppet i fyra dagar mindre.
– Bara i juni har vi ökat omsättningen i koncernen med 20 procent och ännu mer resultatmässigt. Gröna Lund och Kolmården drar in mest pengar. Men Aquaria är mest lönsamt i förhållande till omsättning, säger koncernchef Jan Roy som säger att man har haft 80 000 fler besökare fram till den sista juni.
 
Astrid Lindgrens Värld rapporterar att den 20 juli är deras bästa dag någonsin mätt i antalet besökare och att juni i år var den bästa junimånaden någonsin.
 
Förklaringen till ökningen är vädret, menar Parks and Resorts koncernchef.
– Den typ av sommar vi har haft, med blandat väder, är bra rent branschmässigt. Är det extremt varmt åker man och badar i stället för att gå i nöjespark, säger Jan Roy.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024