Annons:

Barnen avgör resmål

Hänsyn till barnen är helt avgörande när barnfamiljer väljer resmål, enligt en ny undersökning. Många föräldrar drömmer om barnfria resor.

När man får barn förändras resvanorna. Enligt en undersökning från flygsökmotorn Skyscanner.se uppger 28 procent att den främsta orsaken till det förändrade resebeteendet är att det blir dyrare att resa med en hel familj.
15 procent säger att de begränsar sig till kortare distanser när de reser med barn för att flygningen inte ska bli för mödosam för barnen. 9 procent undviker väldigt varma resmål och 4 procent undviker exotiska ställen då barnen kanske inte skulle gilla maten.
– En tredjedel av alla föräldrar svarade att det är roligare att semestra utan barn. Detta kan höra ihop med att 50 procent anser att semesterresan är en chans till avkoppling och avbrott från vardagen snarare än ett tillfälle att få mer kvalitetstid med familjen, säger Skyscanners Mary Porter som själv är mamma.
När det gäller aktiviteter under semestern råder meningsskiljaktigheter mellan barn och föräldrar. Hälften av alla barn anser att en dag i ett vattenland är den roligaste aktiviteten, vilket endast tolv procent av föräldrarna håller med om. Om föräldrarna får välja föredrar 42 procent en dag på stranden – ett val som enbart 13 procent av barnen håller med om.
Att komma överens om ett gemensamt beslut om vart familjen ska åka på semester är inte alltid lätt. Undersökningen visar att föräldrar och barn har olika åsikter och önskningar när det gäller drömresemål. USA är dock favoriten både bland vuxna och barn, enligt undersökningen.
Topplista över favoritresmålen
För barn
USA
Spanien
Australien
Sydafrika
Frankrike
 
För vuxna
USA
Thailand
Australien
Nya Zeeland
Italien
 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024