Annons:

Nordic Light Hotel första hotellet i världen med köttfri dag

Nordic Light Hotel gör som Malmö Aviation och satsar på köttfria måndagar för klimatet och hälsans skull.

Nordic Light Hotel i Stockholm lanserar köttfria måndagar som världens första hotell.
– Att minska köttkonsumtionen är bra för klimatet och för vår egen hälsa. Vi ber ingen om att bli vegetarian. Men en dag i veckan kommer vi att visa upp fantastiska köttfria alternativ, med en meny som är mer hållbar både för jorden och för gästerna, säger AT-läkaren och initiativtagaren Gunhild A. Stordalen som sitter i Nordic Choice Hotels styrelse.
 
Köttet försvinner från menyerna till frukost, lunch, middag och room service på måndagar.
 – I dag står köttindustrin för nästan en femtedel av världens utsläpp av växthusgaser och upptar nästan 30 procent av jordens isfria landyta. Hög konsumtion av kött ökar risken för hjärtsjukdomar och vissa cancerformer. Både klimatforskare och hälsoorganisationer uppmanar oss till att minska köttkonsumtionen. Måndag är en perfekt dag att börja, säger Stordalen.
 
År 2003 uppmanade amerikanska hälsomyndigheter till köttfria Healthy Mondays. Men idén blev en internationell trend först när familjen McCartney lanserade Meat Free Monday i Storbritannien under 2009. Nyligen framlades en motion i den svenska riksdagen om att minska den svenska köttkonsumtionen med 25 procent fram till 2020, och förra veckan vann Jonas Paulsson Världsnaturfondens omröstning Årets Miljöhjälte för sitt arbete med Köttfri måndag. Flera svenska kommuner och skolor serverar redan köttfritt en dag i veckan.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024