Annons:

Virgin skapar nytt biobränsle för flygplan

Med hälften så stora utsläpp av koldioxid beskriver Virgin det nya flygbränslet som ett genombrott för flygindustrin.

Virgin Atlantic ska utveckla det nya flygbränslet tillsammans med Lanzatech, skriver Travelmole. Bränslet använder överskottsgas från stålproduktion, vilken fångas, fermenteras och konverteras kemiskt till jetbränsle med hjälp av Swedish Biofuels teknik.
 
– Den revolutionerande bränsleproduktionsprocessen återanvänder gaser som annars hade bränts upp i atmosfären som koldioxid, säger Virgin.
 
Flygbolaget planerar att använda bränslet på flygningar från Shanghai och Delhi till London inom två till tre år, men en demonstrationsflygning är planerad inom ett och ett halvt år.
 
– Vi var det första kommersiella flygbolaget som genomförde en biobränsleflygning och vi fortsätter att leda flygindustrin som pionjären inom hållbart flyg. Detta partnerskap för att producera nästa generations lågkoldioxidsbränsle för flyg är ett stort steg mot att radikalt sänka vårt koldioxidutsläpp, och vi är entusiastiska inför de besparingar som denna teknik kan hjälpa oss att uppnå, säger Virgins toppchef Richard Branson.
Lanzatech säger att processen kan appliceras på 65 procent av världens stålfabriker, vilket innebär att bränslet kan produceras på kommersiell skala för hela världen. Bolaget tror också att det kan fungera på andra industrier som producerar metaller och kemikalier.
 
Stålindustrin beräknas kunna leverera gas för närmare 57 miljarder liter jetbränsle per år och produktionskostnaden är jämförbar med dagens jetbränsle.
 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024