Annons:

Försämrat resultat för Norwegian

Antalet passagerare ökade 20 procent och flygbolaget sparade 153 miljoner norska kronor på bränsle, men Norwegians nettoresultat sjönk.

Omsättningen ökade nästan 25 procent under 2011 för Norwegian, från 8,6 till 10,5 miljarder norska kronor. Antalet passagerare ökade från 13 till 15,7 miljoner under helåret, men nettoresultatet sjönk från 171 till 122 miljoner norska kronor.
– Den underliggande driften under 2011 är mycket god, trots att ett säsongsmässigt svagt kvartal speciellt, har påverkats av stark konkurrens på marknaden, högre bränsleutgifter och kostnader knutna till återleverering av äldre flygplan. Årsresultatet och siffrorna för fjärde kvartal visare på en kraftig tillväxt både i antal passagerare, kapacitet samt fyllningsgrad. Resultatmarginalerna är förbättrade och vi har fått en positiv effekt på intjäningen tack vare nya, större och mer kostnadseffektiva flygplan. För fjärde kvartalet enskilt, ser vi en plattare tendens, men den överordnade bilden är att utskiftningen av flygplansflottan har gett oss en betydlig konkurrensfördel i en marknad där många flygbolag är starkt pressade på grund av gamla flygplan och höga bränslekostnader. Inte minst, ger nya flygplan våra kunder ett stadigt bättre erbjudande, något som avspeglar sig i det goda passagerarantalet, säger vd och koncernchef Bjørn Kjos.
Tack vare att nio äldre flygplan byttes ut mot sexton nya fick flygbolaget en bränslebesparing på hela 153 miljoner norska kronor. Kabinfaktorn ökade med 2 procentenheter till 79 procent.
Under det fjärde kvartalet ökade förlusten från fjolårets -23,6 till 133,3 miljoner norska kronor. Antal passagerare ökade från 3,32 till 3,99 miljoner.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024