Annons:

Fick byta säte för att han var man

Qantas är ett av de flygbolag som inte låter män sitta bredvid ensamresande barn. Nu får flygbolaget kritik från kunder som menar att det är könsdiskriminerande.

Flygresenären David McCluskie fick byta säte efter att ha råkat hamnat bredvid en 10-årig, ensamresande flicka under ett flyg med Qantas, skriver Sydney Morning Herald. Detta eftersom flygbolagets policy är att inte låta män sitta bredvid ensamresande barn. 
 
– Policyn reflekterar föräldrars bekymmer och behovet för att maximera barns säkerhet och välbehag. De få gånger en manlig passagerare är placerad bredvid ett ensamresande barn måste flygbolaget visa omsorg då de flyttar passagerare för att försäkra sig om att det blir gjort diskret och med respekt, säger en talesman från Qantas till Sydney Morning Herald. 
 
En liknande händelse skedde ombord på Virgin Airlines då en brandman, Johnny McGirr, fick flytta sig eftersom han satt bredvid två ensamresande pojkar. Virgin Airlines ska nu se över sin policy, efter kritik från kunder som menar att tillvägagångssättet är könsdiskriminerande.  
 
British Airways förändrade sin policy om att inte låta män sitta bredvid ensamresande barn 2010, efter att ha blivit tagna till rätten för att bryta mot brittisk lag, enligt BBC. 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024