Annons:

Skellefteå flygplats ökar i egen regi

2010 tog Luftfartsverket sin hand ifrån Skellefteå flygplats och det var ovisst om flygplatsen skulle överleva. Sedan dess har antalet passagerare ökat med 42 procent.

Skellefteå flygplats är en av de svenska flygplatser som har ökat mest de senaste åren. 86 000 nya passagerare har tillkommit sedan kommunen tog över driften 2010.
– Vi får jobba som vi vill, och möta de behov som finns hos näringsliv och privatpersoner i regionen. Det är enklare än när verksamheten bestäms över våra huvuden på annan ort, säger vd Robert Lindberg.
I fjol reste sammanlagt 292 081 passagerare via flygplatsen. En faktor bakom en stor del av ökningen är att SAS har utökat trafiken till och från Skellefteå med 10 turer i veckan till cirka 30.
Beräkningar från IUC visar att aktiviteterna vid och i anslutning till Skellefteå Airport årligen tillför samhället ett direkt ekonomiskt värde motsvarande 47,2 miljoner kronor och drygt 160 arbetstillfällen. Räknar man med kompletterande transporter till och från flygplatsen, samt
hotellnätter tillkommer ytterligare 9,3 miljoner och drygt 30 årsarbeten.
– Men det är lågt räknat och innefattar inte faktorer som shopping, restaurangbesök eller det faktum att turistföretagen i Västerbotten har ökat med 30 procent mycket tack vare väl fungerande flygförbindelser, säger Robert Lindberg.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024