Annons:

Chefsbonusar på SAS upprör

Samtidigt som de SAS-anställda har varit tvungna att gå ner i lön och/eller förändra sina arbetsvillkor har 18 chefer ha fått bonusar på uppskattningsvis 15 miljoner kronor.

Cheferna ska ha fått så kallade stay on-bonusar på 3 till 6 månader.

– Jag är oerhört tveksam till detta av många olika skäl. SAS är ekonomiskt utsatt och vi har fått veta att alla bonusar i samband med de nya 4XNG-flygplanen har slopats eller kommer att slopas, utom för personal inom försäljningsavdelningen, säger Sven Cahier, ordförande för SAS Tjänstemannaförening, till dn.se

Höstens förhandlingar mellan SAS och fackföreningarna har lett till att många anställda har fått avtalsförsämringar. Ingen av cheferna som har fått bonusar sitter i SAS ledning. Sven Cahier ifrågasätter även godtyckligheten i vilka som har fått bonusen.

– Det här kommer att leda till att förbisedda chefers motivation kan minska, att fler chefer kommer att begär bonus och att chefer med bonus kommer få svårt att motivera nödvändiga kostnadsbesparingar på sina områden. Jag konstaterar också att två av cheferna som har fått bonus dessutom har slutat, så jag ifrågasätter stay on-bonusens effekter.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024