Annons:

SAS redovisar ökad förlust i delårsrapport

Ökad förlust men större omsättning för SAS enligt senaste delårsrapporten.

SAS redovisar ett resultat före skatt och engångsposter på -801 miljoner kronor under perioden november–januari. Detta kan jämföras med samma period föregående år som gav ett resultat på -656 miljoner kronor. Intäkterna ökade något under perioden, från 9 299 miljoner kronor till 9 597 miljoner kronor i senaste delårsrapporten.

– SAS fortsätter att leverera, steg för steg, enligt den omstruktureringsplan som presenterades i november förra året. I grunden ligger en av de mest omfattande omstruktureringarna i skandinaviskt näringsliv – genom överenskommelsen med våra medarbetare beräknas SAS utestående pensionsförpliktelser att minska med cirka 19 miljarder kronor, vilket avsevärt reducerar den finansiella risken, säger SAS vd och koncernchef Rickard Gustafson i en kommentar.

– Samtidigt redovisar SAS ett negativt resultat före skatt och engångsposter på 801 miljoner kronor, vilket är i nivå med, eller något bättre, än vi förväntade i slutet av förra året. Första kvartalet är dock säsongsmässigt vårt sämsta kvartal, och i princip innebär det nya räkenskapsåret att den effekten förstärks. Vi kan dock självfallet aldrig vara nöjda med att redovisa en förlust och mycket arbete återstår för att få SAS lönsamt igen.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024