Annons:

Etihad Airways köper in sig i indiska Jet Airways

Etihad Airways köper 24 procent av aktierna i Jet Airways.

Etihad Airways investering på 379 miljoner dollar är den första utomeuropeiska investeringen i ett indiskt flygbolag. Alliansen kommer att innebära utökad code sharing, vilket skapar ett kombinerat nät av 140 destinationer för de båda flygbolagen. Den strategiska investeringen ger Etihad Airways möjlighet att komma åt Indiens snabbväxande och 42 miljoner starka resemarknad.

Etihad har expanderat snabbt de senaste åren och har minoritetsposter i fyra andra flygbolag, inklusive Air Berlin och Virgin Australia. Att gå in på den indiska marknaden är ett sätt att öka sin konkurrenskraft gentemot rivalerna Qatar Airways och Emirates.

– Det är en stor möjlighet för Etihad, och en stor möjlighet för Indien, säger Kapil Kaul, regionalchef för Centre for Asia Pacific Aviation, till Reuters.

Utöver kapitaltillskottet kommer även Jet Airways att gynnas av Etihads tillgång till billigt bränsle.

Som en del av avtalet kommer Jet Airways att etablera ett nav i Abu Dhabi och utöka sin räckvidd genom Etihads globala nätverk medan flygbolagen också kommer att utöka befintlig verksamhet och införa nya linjer mellan Indien och Persiska viken.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024