Annons:

Lågprisflygen ökar mest i Europa

Storbritannien toppar listan för lågprisflygen.

Flygstatistikföretaget OAG visar i sin senaste rapport att de traditionella flygbolagen ökat sin kapacitet med 2,8 miljoner flygstolar sedan 2004. Lågprisbolagen har under samma period ökat med 20 miljoner flygsäten.

– Antalet flygstolar som erbjuds av europeiska lågprisbolagen har ökat med i genomsnitt 14 procent per år under det senaste decenniet, jämfört med en enprocentig genomsnittlig årlig ökning av kapaciteten bland äldre transportörer, säger John Grant, vd för OAG.

– Även om det inte är någon överraskning att lågprisflygen ökar kapaciteten i en snabbare takt än sina äldre motsvarigheter, är den faktiska hastigheten med vilken lågprisbolagen ökar sin marknadsandel ganska häpnadsväckande, säger John Grant.

Storbritannien förblir den största marknaden för lågprisflyg med 8,8 miljoner flygstolar på internationella sträckor. Under de senaste 12 månaderna har ökat Storbritanniens internationella lågprisflyg kapaciteten med 15 procent.

Den näst största lågprisflygmarknaden i Europa är Spanien, som har 7,4 miljoner internationella flygstolar idag, jämfört med 1,9 miljoner för ett decennium sedan.

I andra änden av skalan ligger Frankrike, där lågprisflygen bara utgör 18 procent av inrikesmarknaden och 28 procent av den internationella marknaden. Air France starka position i landet är förklaringen bakom siffrorna.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024