Annons:

Bekräftat: Malmö Aviation startar linje från Östersund

Ryktena visade sig stämma och nu bekräftar Malmö Aviation att det blir en ny flyglinje från Åre-Östersund till Bromma.

Den nya linjen kommer att starta den 2 september med upp till fyra avgångar per dag.

– Under de senaste veckorna har vi besökt regionen och fått ett fantastiskt stöd från såväl näringslivet som privatpersoner. Därför kan vi med glädje meddela att vi ytterligare utvidgar vårt linjenät med att starta en linje mellan Åre Östersund Airport och Bromma Stockholm Airport. Flygstart blir den 2 september, men det går redan nu bra att boka biljetter, säger Björn Lundberg, kommersiell chef på Malmö Aviation.

En förutsättning för att starta flyglinjen var att det fanns starkt lokalt stöd för en ny linje. Malmö Aviation har sett till att teckna avlat med flertal lokala företag om att bli deras affärsresebolag.

Satsningen innebär även att ett 10-tal nya medarbetare ska anställas på det nya kontor som kommer att öppnas i Östersund.

– Vi ser en långsiktig etablering i regionen som vårt enda alternativ och har en stark tilltro till att denna linje kommer att göra regionen mer tillgänglig, för såväl näringsliv som turism. Förutom flexibla och förmånliga företagsavtal så har vi lång erfarenhet av att bedriva framgångsrik flygtrafik och har därmed en stabil grund att stå på. Att vi dessutom kan integrera Östersund i vårt ordinarie linjenät med elva destinationer från Bromma innebär att vi skapar ett av Sveriges effektivaste inrikesnav med snabba och smidiga resor till och från Jämtland och övriga delar av Sverige, säger Björn Lundberg.

Till en början kommer linjen att flygas med flygplansmodellen SAAB 2000 med plats för 50 passagerare. Vid högsäsong kan även jetplan sättas in på sträckan för att öka kapaciteten. Flygtiden på sträckan blir cirka en timme.

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024