Annons:

Två piloter kidnappade i Beirut

Två piloter från Turkish Airlines kidnappades på en buss på väg från Libanons internationella flygplats.

De två piloterna, Pilot Murat Aktumer och Murat Agca, var på väg med en transferbuss tillsammans med passagerare från samma flygplan, från Libanons Internationella flygplats till ett hotell i Beirut klockan 03.00 i fredags, när bussen stannades av kidnappare på Cocodi-bron. Kidnapparna färdades i ett fyrhjulsdrivet fordon och en Kia. Bussen, som tillhör Turkish Airlines, hade sex personer ombord och busschauffören har nu tagits in till förhör.

Den turkiska ambassadören, Inan Ozyildiz, uttalade sig i LBCI TV att han följer upp fallet, och hoppas att de libanesiska myndigheterna ska arbeta för deras frisläppande.

Sheikh Abbas Zgheib, som har fått i uppdrag av det Höga islamiska shiitiska rådet att följa upp fallet med de kidnappade i Syrien, var snabb att förneka all inblandning i kidnappningen av turkarna. Men han tillade: ”Hade vi vetat om det vi skulle ha uppmuntrat det.”

Bortförandet tros vara relaterat till fallet med nio libanesiska shiamuslimer som kidnappats i Syrien av de oppositionella rebellerna i maj 2012. De ingick i en grupp av Shia-pilgrimer som försvann i norra Syriens Aleppo-provins när de återvände från en pilgrimsfärd i Iran.

En tidigare okänd grupp kallad Zuwwar al-Imam Rida har tagit på sig ansvaret för kidnappningen av de två Turkish Airlines-piloterna och säger att de kommer att släppas i utbyte mot pilgrimer.

De anhöriga till de kidnappade demonstrerar nu utanför Turkish Airlines kontor i Beirut, med argumentet att Turkiet, en stark hjälpare av de syriska rebellerna, bör använda sitt inflytande för att säkra frigivningen av sina anhöriga.

Än så länge finns inga officiella uppgifter om att de två piloterna har släppts. 

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024