Annons:

Rymdmiljardär presenterar nytt transportmedel

20 minuter i transporttid för en resa i lufttub mellan Stockholm och Göteborg.

Det nya färdmedlet kan bli ett komplement till tåg, flyg och bil. Dollarmiljardären Elon Musk står bakom innovationen som presenterades under måndagskvällen.

– Det är en korsning mellan ett maskingevär, airhockey och en concorde, säger rymdentreprenören Elon Musk.

Elon Musk har flera framgångsrika uppfinningar bakom sig. Det var han som grundade betalningssystemet Paypal, rymdtransportföretaget SpaceX och elbilsfirman Tesla.

Det nya transportmedlet kallas Hyperloop och kan komma upp i hastigjheter på 1 220 kilometer i timmen. Idén bygger på att transportera passagerare i aluminiumkapslar som svävar friktionsfritt i en ståltub. Kapslarna ska skickas iväg med hjälp av magnetiska acceleratorer och under kapslarna finns skenor, som en på en bob ungefär.

– Kapslarna ska bäras fram av luft som pumpas ut ur små hål under skidorna, säger Elon Musk till Bloomberg Businessweek.

Det nya transportmedlet är dessutom ett miljövänligt alternativ och ska drivas på solenergi. Elon själv inte har tid att förverkliga projektet  och välkomnar andra att ta vid. ”Hyperloop publicerar jag som open source”, skriver han på Twitter.

 

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024