Annons:

Nordic Air Sweden ställer in utlovat flyg mellan Karlstad och London

Det går fortfarande att boka Nordic Air Swedens sträcka mellan Karlstad och London. Men det blir ingen flyglinje.

Nu stäms bolaget Nordic Air Sweden för vilseledande marknadsföring. Flygbolaget meddelade i april att de skulle lägga ner linjen Skellefteå–Karlstad–London på grund av bristande bokningar efter bara en månads trafik, men att den skulle återupptas i höst igen. Den 5 september var angett som linjestart, men nu dras den istället in helt.

– Vi har också gått och väntat på besked hur det blir med starten den 5 september och fick precis för en liten stund sedan besked av flygbolaget att de inte kommer att kunna flyga under september månad, säger flygplatschefen på Karlstad Airport, Peter Landmark till SVT Värmlandsnytt.

Nordic Air Sweden har fått kritik av Konsumentombudsmannen för vilseledande marknadsföring. Bolaget marknadsför sig som ett flygbolag, trots att de inte har egna flygplan eller operativ licens. Och nu har Konsumentombudsmannen stämt bolaget och kräver att få utdöma ett vite på 500 000 kronor.

– Efter förbudet har det visat sig att de fortsatte att framställa sig på samma sätt och då bestämda Konsumentombudsmannen att stämma bolaget. Det är allvarligt, det är ju viktigt att konsumenten får rätt information, att de inte blir vilseledda, säger Ida Nyström, processråd på Konsumentverket i Karlstad till SVT Värmlandsnytt.

Flygbolaget säger att de som har bokat biljetter på sträckan i höst kommer att få sina pengar tillbaka.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024