Annons:

23 mister jobbet när Scandic stänger hotell i Danmark

Efter dalande beläggning stänger Scandic Hotel Kongens Ege i Randers, Danmark.

Hotellet är stadens största och har drivits i Scandics regi sedan 1988. TopDanmark äger byggnaden med Hotel Kongens Ege i Randers, men Scandic har valt att inte förnya kontraktet på grund av minskande antal hotellnätter.

– Vårt hyresavtal löper ut i januari, kommer vi inte att förlänga, det finns inget ekonomiskt underlag för fortsatt hotellverksamhet i Randers, där det totala antalet nätter i stadens hotell med tiden blivit endast cirka 40 procent, säger Scandics vd, Jens Mathiesen, till standby.dk.

– Scandic kommer att göra sitt yttersta för att hjälpa de anställda i Randers att hitta nytt arbete. Några har varit på hotellet i över 15 år. Personalen prioriteras till exempel när det blir lediga tjänster på andra Scandichotell. Den närmaste ligger i Århus och Silkeborg, säger Finn Rosenqvist, chef för både Scandic i Randers och Aalborg.

Därmed stänger Randers största hotell med 130 rum i slutet av november. Byggnaden väntas inte fortsätta som hotell. Efter stängningen av Hotel Kongens Ege har Scandic 23 hotell kvar i Danmark, vilket fortfarande gör dem till Danmarks största hotellkedja.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024