Annons:

Norwegian börjar flyga San Francisco och Los Angeles från Stockholm

Nästa vår börjar Norwegian flyga ytterligare långlinjer från Stockholm till USA - Los Angeles och San Francisco.

Vid en pågående presskonferens i Stockholm på tisdag förmiddag släppte Norwegians vd Björn Kjos nyheten att flygbolaget börjar flyga från Stockholm till Los Angeles 2 mars 2014, i början två gånger i veckan för att 3 april gå upp till tre gånger i veckan.

Linjen från Stockholm till San Francisco börjar 3 maj. Norwegian flyger dock till Oakland, som ligger nära San Francisco, inte till och från San Francisco Airport.

Även Köpenhamn får nya linjer, New York JFK och Los Angeles. Oslo får en ny långlinje, till Orlando i Florida.

Norwegian upprättar även två nya operativa crewbaser, i New York och i Florida.

I samband med att Norwegian fasar in fler 787 Dreamlinerplan i flottan lanserar bolaget ytterligare direktlinjer mellan Skandinavien och Los Angeles, Oakland-San Francisco och Orlando. Samtidigt ökar bolaget kapaciteten mellan Fort Lauderdale och Köpenhamn, från två, till tre avgångar i veckan. Dessutom tillkommer New York som ny direktlinje från Köpenhamn.

– Intresset för våra direktlinjer till New York och Bangkok har varit över all förväntan med en kabinfaktor på 96 procent under andra kvartalet. Den stora efterfrågan på långdistansflygningar med hög kvalité, god komfort och låga biljettpriser gör att vi nu satsar på ytterligare direktlinjer mellan Skandinavien och populära resmål i USA, säger Norwegians vd Björn Kjos.

– Norwegians nya direktlinjer är ett efterlängtat tillskott till Stockholm Arlanda Airport. Genom att slippa mellanlanda förkortas restiden och bränsleförbrukningen minskar. Samtidigt knyts närmare band mellan regionerna till gagn för ekonomiskt, socialt och kulturellt utbyte. Vi ska inte glömma bort att nära 500 000 svenskättlingar i Kalifornien nu får ytterligare en anledning att besöka Sverige, säger Torborg Chetkovich, koncernchef på Swedavia.

Norwegian började flyga långdistans i maj i år och erbjuder idag sex avgångar i veckan mellan Skandinavien och New York samt fem avgångar i veckan mellan Skandinavien och Bangkok. I november startar bolaget flygningar till Fort Lauderdale från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024