Annons:

Norwegian ändrar sin koncernstruktur

Norwegian Air Shuttle ASA fortsätter vara övergripande moderbolag, men under detta upprättas två nya helägda dotterbolag med egna driftstillstånd, ett i Norge och ett i EU.

Norwegians styrelse har beslutat om en ny struktur som ska säkerställa företagets internationella tillväxt och trafikrättigheter. Den nya strukturen innebär att samtliga anställda piloter i Skandinavien överförs till det norska driftsbolaget med nuvarande löne- och arbetsvillkor. Övriga anställda i Norwegian Air Shuttle ASA berörs inte. Inhyrda piloter erbjuds fast anställning lokalt i de respektive resursbolagen. Först ut är basen i Finland där piloterna erbjuds fast anställning under första kvartalet 2014. Därefter följer baserna i Spanien och England.

– Norwegian går från att vara ett skandinaviskt till ett internationellt företag – organisationsstrukturen behöver moderniseras och anpassas därefter. Vi är först och främst beroende av att säkerställa trafikrättigheter på nya marknader, samtidigt vill vi behålla en norsk förarankring med ett nytt norskt driftsbolag. Målet är att säkerställa att Norwegian i framtiden kan vara ett starkt och konkurrenskraftigt globalt flygbolag som skapar värde och erbjuder trygga arbetsplatser för alla, säger Norwegians vd Björn Kjos.  

I måndags hotade 620 av Norwegians piloter att de går ut i strejk inom 14 dagar om de inte får likvärdiga löner och samma möjligheter till avancemang inom företaget. Piloterna har ännu inte svarat på vad de anser om den nya strukturen och de nya anställningsvillkoren.

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024