Annons:

Nazar halverar vinsten

Nazar halverade sin vinst i senaste årsbokslutet till 40,2 miljoner kronor, men redovisar ändå en hälsosam vinstmarginal på 6,8 procent. 2013 var inget Turkiet år, enligt Kemal Yamanlar, vd på Nazar Nordic.

– Vi kommer från ett rekordår i charterbranschen. Men trots försämringen är det ändå ett bra resultat, säger han.

Omsättningen minskade med 3,8 procent till 596 miljoner kronor. Detta trots att antalet resenärer ökade med 9 000 resenärer till 90 000. Det var svårt att få vettigt betalt för de sista platserna på sommarens flyg.

– Grekland vinner tillbaka sina tidigare resenärer och det påverkar oss som bara hade resor till Turkiet.

Men att återvända till Grekland är inte aktuellt för Nazar eftersom de inte kan hitta samma typ av spektakulära hotell i Grekland som de har i Turkiet med jättelika pooler och vattenland.

Den svenska marknaden har legat kvar på samma nivå som 2012, medan Nazar har tappat i Norge och Danmark. Detta sagt är Norge fortfarande Nazars mest lönsamma marknad med en vinstmarginal på 9,2 procent i det bokslutet som slutar den sista september, enligt Kemal Yamanlar.

Han hävdar också att Turkiet som destination påverkas inbördeskriget i Syrien. Hur långt det är till Syrien är en vanlig fråga från kunderna.

Till sommaren har Nazar utökat sitt program till Costa Del Sol i Spanien. Men innevarande år går varken särskilt bra eller dåligt.

– Ljusglimten är Island som går fantastiskt bra.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024