Annons:

Protester ställer in SAS-flyg

Piloter sjukskriver sig i protest på SAS med inställda flygningar som följd.

Piloter på SAS mår dåligt och sjukskriver sig i protest. Orsaken är hur flygbolaget hanterar den del i avtalet som rör listan som anger turordning för befordran.
Uppgifter till SvD gör gällande att svenska piloters turordning har hamnat på undantag till förmån för danska piloter efter att SAS bestämt sig för att frångå från turordningen. Piloter säger att SAS vill undvika att flyga ned för mycket svenska personal till långflygningar från Köpenhamn för att det blir för dyrt. I stället befordras dansk personal.
– Fram till nu har alla känt sig trygga med sin anställning och möjligheter att bli befordrad. Men nu väljer SAS att bryta mot paragraf 4 och ger bort befordringar till Danmark. Folk är oroliga för sina jobb och kan inte sova på nätterna. De blir som det heter ”unfit for flight”, säger en anonym SAS-pilot.
– Senioritetslistan är ett rött skynke för vd Rickard Gustafsson. Det är ingen hemlighet. Nu är stämningen gentemot företaget kört i botten. Det har funnits en otrolig lojalitet inom vår kår och även hos markanställda men den lojaliteten väljer man nu att inte ta vara på. Nu rinner lojaliteten tyvärr iväg.
Förhandlingar om listan pågår just nu och SAS bekräftar ett ökat antal sjukskrivningar och att flera flygningar har ställts in. Men SAS presschef Henrik Edström säger sig inte veta vad sjukskrivningarna beror på och att de inställda flygningarna beror å dåligt väder i England och tekniska problem.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024