Annons:

Piloterna kan ha stulit det försvunna planet

Besättningen på försvunna malaysiska flygplanet talade med flygledarna en sista gång efter att flygplanets signalssystem stängts av. Piloten nämnde då ingenting om problem ombord. Det stärker misstankarna om att piloterna är inblandade i försvinnandet.

Andrepilotens sista meddelande till flygledartornet löd:

– Alright, good night.
Men om han talade av egen fri vilja eller under hot är en öppen fråga.

Även om Malaysia tidigare uppgett att spårningssystemet Acars stängts av på flygplanet så har det varit oklart om det upphörde att fungera före eller efter den sista radiokontakten med besättningen.

Att systemet stängts av och att piloten inte nämner någonting om problem stärker misstanken om attpiloterna kan ha varit inblandad i planets försvinnande. Utredarna genomförde förra veckan husrannsakan hemma hos piloterna. I kaptenens hem beslagtog man bland annat en flygsimulator. Man ska undersöka den för att se om piloten övat på den manöver som fick planet att ändra kurs och höjd.

Förutom att planet avvek från rutten till Peking genom att lägga om kursen åt nordväst finns det uppgifter om att det ändrade höjd dramatiskt, enligt New York Times.

Man kan inte vara säker på att det var en av piloterna som talade med flygledarna. Det skulle kunna vara någon som tagit sig in i cockpit. Men om någon skulle försöka bryta sig in genom dörren till cockpit, som alltid hålls låst, skulle piloterna ha god tid på sig att slå larm till flygledarna. de enda gångerna piloterna öppnar dörren är för att ta emot maten som kabinpersonalen serverar och för att gå på toaletten.

Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024