Annons:

Hoppsan! Här flögs det helt fel

Ett vietnamesiskt flygplan landade på fel flygplats. Hos British Airways däremot var det bara två passagerare som hamnade på fel destination.

Det vietnamesiska lågprisbolaget Vietjets 200 passagerare blev nog konfunderade när planet som skulle till semesterorten Da Lat istället landade på Nha Trang. Båda två populära turistorter, men 13 mil ifrån varandra.

Besättningen på bolaget har nu blivit avstängda i väntan på utredning.

Luftfartstyrelsen har meddelat att ”Incidenten inträffade på grund av att flygledare och besättningen ombord på Vietjet-planet inte följde rätt rutiner”, skriver Aftonbladet.

En annan incident inträffade när ett amerikansk par ville semestra i sydspanska Granada. Paret hade tänkt att resa från Washington, till London och därefter vidare till Granada. Hemresan till USA skulle ske från Lissabon. Bokningen gjordes med hjälp av personal på British Airways.

Istället för en flygresa på två timmar, som flyget med British Airways från London skulle ha tagit till Spanien, så blev det en nio timmars lång flight till en karibisk ö – Grenada.

Nu har det amerikanska paret lämnat in en stämningsansökan till flygbolaget för felbokningen. Flygbolagets motion om att lägga ner fallet avslogs av en domare i juni. Passagerarna har påpekat att bokningspersonalen borde ha reagerat då hemresan gick från Portugal.

På e-biljetten stod det visserligen Grenada, men den specificerade varken land, flygtid eller flygplats, enligt theguardian.com.

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024