Annons:

Norwegian startar flygplansleasing

Norwegians senaste satsning är att hyra ut flygplan till andra bolag. Uthyrningsverksamheten ska bli en av världens största.

I samband med Norwegians stora beställningar på nya flygplan från Boeing och Airbus har företaget bildat en sidoverksamhet med leasing.

Leasingbolaget har säte på Irland och kommer främst att hyra ut plan som generellt används för kortare flygningar, som modeller av Boeing 737 och Airbus A320. På sikt gäller det mellan 100 och 150 flygplan, vilket skulle göra verksamheten till en av världens största.

– Det här kommer att förändra företaget mycket. Redan i år börjar vi leasa ut en del plan och leasing kommer att bli en stor del av verksamheten. Det är ju också där pengarna i flygbranschen ligger, säger Norwegians vd Björn Kjos till Svd.

Enligt Björn Kjos kan bolaget komma att börsnoteras framöver.

– Det har varit fantastiska tider för flygleasingföretagen och allt tyder på att flygbolagen vill fortsätta hyra framöver. På sikt kan det bli en särnotering av vårt flygleasingföretag men Norwegian kommer nog alltid att behålla kontrollen över bolaget, säger han.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024