Annons:

13 miljarder ska lyfta Arlanda

Arlanda satsar 13 miljarder på att bygga ut flygplatsen så att den kan ta hand om betydligt fler resenärer. Samtidigt ska det i framtiden gå snabbare och enklare att ta sig till och från planen, skriver dn.se.

Det är den för Arlanda positiv dom i Mark- och miljööverdomstolen som kom för knappt tre veckor sedan som nu får de planerade nyinvesteringarna att dra i gång.

Det handlar om investeringar på 13 miljarder på själva flygplatsen, varav mer än hälften ska investeras fram till 2023 och används för att ge såväl resenärer som servicefunktioner och flygplan mer utrymme, skriver dn.se.

Arbetet börjar redan i vår med bygget av en ny pir och ramp för utrikesflyget vid terminal fem. Därefter inleds ett omfattande arbete för att göra bagagehanteringen och säkerhetskontrollerna vid samma terminal avsevärt snabbare och effektivare genom om- och tillbyggnader.

Nya parkeringshus och parkeringsdäck ingår även i planerna samt på längre sikt (från år 2023 och framåt) nya pirer för utlandsflyg på terminal 2.

Samtidigt satsar Swedavia och andra aktörer många miljarder på arbetsplatsområdet Airport City som kommer att göra att flygplatsen och Märsta växer samman. Om några decennier väntas 50 000 människor arbeta på och omkring Arlanda mot 20 000 i dag.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024