Annons:

Chefsavhopp från skandalflygplatsen

Nu hoppar chefen för Berlins försenade storflygplats, Hartmut Mehdorn, av sitt uppdrag. Det skriver Affärsvärlden.

Så sent som i fredags fick Hartmut Mehdorn förnyat förtroende att fortsätta leda arbetet med att få igång trafiken på Berlins försenade storflygplats, BER. Han lovade då också att trafiken ska kunna komma igång mellan juni och september 2017.

Men igår meddelade han överraskande att han ställer sin plats till förfogande. Orsak är det misstroende han känner från delar av styrelsen för flygplatsbolaget, skriver Affärsvärlden.

Hartmut Mehdorn säger att han beklagar att han måste avgå eftersom det strider mot hans ”plikttrohet och personliga mål’”.

Medan styrelsen letar efter en efterträdare har han dock lovat att fortsätta sitt uppdrag, dock längst till sista juni 2015.

Mehdorn värvades att ta över ledningen för bygget i mars 2013 sedan öppnandet av flygplatsen försenats flera gånger, främst på grund av bristande brandskydd, vilket lett till omfattande ombyggnader.

Mehdorn varnade i fredags även för att flygplatsen kan vara för liten när den öppnas 2017. Den är dimensionerad för 27 miljoner passagerare per år, men bara i år väntas 28 miljoner passagerare resa via de två flygplatser som nya BER ska ersätta.

Hartmut Mehdorn rekommenderar att ytterligare en terminal snarast byggs på området, skriver Affärsvärlden

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024