Annons:

Primera Airs flyttplaner fortsätter

Primera Air lägger ner sin Stockholmsbas och flyttar till Lettland. Orsak: personalen sa nej till mindre lön och mer arbete. Nu vill flygbolaget göra samma sak i Danmark, skriver Check-in.dk.

Arbeta 26 procent mer och få 23 procent mindre i lön. Det var kravet från det danska flygbolaget Primera Air Scandinavia till bolagets omkring 30 piloter och kabinpersonal i Stockholm. Personalen sa nej, och nu flyttar flygbolaget verksamheten till sitt lettiska systerbolag Primera Air Nordic, där lönenivåerna och arbetstiden är på den nivå som flygbolaget önskar, skriver Check-in.dk.

– Faktum är att kostnaden för att upprätthålla en bas i Stockholm är för hög. Vi ser att många flygbolag undviker att anställa svenska besättningar direkt eler indirekt och vi följer i deras fotspår. Vi stängde basen i Göteborg 2009 av liknande orsaker, säger Hrafn Thorgeirsson, direktör på Primera Air Scandinavia och Primera Air Nordic, till Check-in.dk.

Primera Air Scandinavia vill göra samma förändring i Danmark som i Sverige och har därför inlett diskussioner med de fackliga organisationer som företräder företagets danska besättning.

– Vi har inlett förhandlingar med den danska personalen, men vi har inte lika stora begränsningar i arbetstiden i Danmark som i Sverige. De svenska kollektivavtalen betyder att produktionen från Sverige är dyrare på grund av mindre flexibilitet, säger Hrafn Thorgeirsson.   

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024