Annons:

Ny direktlinje mellan Landvetter och Cambridge

En ny flyglinje mellan Göteborg Landvetter Airport och Cambridge lanseras i mars. Linjen ska att knyta samman två forskningscentra inom läkemedelsbranschen.

Det är flygbolaget Sun-Air som kommer att flyga fyra gånger i veckan mellan Cambridge och Landvetter. Anledningen till förbindelsen är att läkemedelsföretaget Astra Zeneca behöver en god tillgänglighet mellan sina båda anläggningar i Mölndal respektive Cambridge, skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

– Vi välkomnar denna nya flyglinje som verkligen visar vikten av god tillgänglighet för att främja forskning och utveckling för näringslivet och regionen, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport, i pressmeddelande.

Den nya direktlinjen betyder att resetiden mellan Astra Zenecas anläggningar kan kortas betydligt jämfört med om resan skulle gå från någon av Londons storflygplatser. Koncernen har i dag cirka 2 400 anställda i Göteborgsområdet och ett tusental i Cambridge.

Det blir en avgång på morgonen från Cambridge måndag, tisdag, onsdag och torsdag samt en kvällsavgång från Landvetter från och med den 2 mars. Flyglinjen kommer att trafikeras med flygplan av typen Dornier 328 med 32 platser.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024