Annons:

Norwegian flög underbemannat över Atlanten

Fyra av nio kabinanställda på Norwegians flight DY 7006 från New York till Stockholm menade att snöovädret var för kraftigt och det därför var farligt att flyga. De lämnade planet efter ett gräl med piloten, som genomförde resan med bara fem kabinanställda. Oacceptabelt menar norska luftfartsverket.

Norska luftfartsverket väntar nu på en utförlig rapport från Norwegian efter det att bolaget den 26 januari flög från New York till Arlanda med bara fem kabinanställda ombord.

Innan planet lyfte hade fyra ur kabinpersonalen lämnat planet efter ett gräl med piloten om säkerheten på grund av ovädret som rasade på USA:S östkust.

– Planet flög med reducerad besättning vilket är ett brott mot gällande regelverk och det är oacceptabelt, säger Einar Schjølberg, operativ chef på norska luftfartsverket, till norska tidningen Dagbladet.

Norwegians flygchef Tomas Hesthammer menar i ett mejl till Dagbladet att flygningen var helt okej och enligt reglerna, eftersom det bara fanns 196 passagerare ombord.

Luftfartsverket har hittills fått två rapporter om händelsen, en från de kabinanställda och en från piloterna, men väntar fortfarande på Norwegians innan man fattar beslut om eventuella följder.

De fyra som lämnade planet i New York är tillsvidare avstängda från jobbet, men med lön.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024