Annons:

Norwegian vill justera arbetstid och flexibilitet

Konkurrensen är stenhård och vi måste anpassa oss. Det är Norwegians budskap till piloterna inför hotet om strejk.

Norwegian hotas av strejk. Det är det norska pilotfacket Norwegian Pilot Union, NPU, som kan gå i strejk från och med den 28 februari. Igår varslade Svensk Pilotförening om sympatiåtgärder med start den 4 mars, som Travel News skrev tidigare idag.

Från Norwegians sida är inställningen att bolaget måste ta hänsyn till den internationella konkurrensen.

”Vi måste anpassa oss för att överleva. Piloterna i Skandinavien har väldigt förmånliga villkor och kostnaderna måste ned”, skriver Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson till Travel News.

I ett brev till de anställda, undertecknat av operative direktören Geir Steiro och HR-direktören Gunnar Martinsen, förklarar Norwegian hur man ser på utmaningarna:

”Konkurrensen är som ni vet stenhård. Fler och fler av de traditionella bolagen flyttar produktionen till egna dotterbolag med andra kollektivavtal, medan ledningen och de anställda i andra bolag kommer överens om löneminskningar för att man ska kunna fortsätta flyga.”

I brevet står också att den nuvarande situationen gör kunderna osäkra så att de inte vågar boka biljetter, på grund av strejkhotet:

”Senast vi var i samma situation med risk för strejk förlorade bolaget över 100 miljoner kronor. Det är mycket allvarligt i en situation med små marginaler”, står det i brevet.

Det Norwegians ledning vill ha är justeringar i arbetstid, flexibilitet, försäkringar och pension, enligt Charlotte Holmbergh Jacobsson

”Vi går nu in i ett medlingsförfarande med nationell medlare med förhoppning om att komma överens, som vi hittills alltid gjort”, skriver hon till Travel News.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024