Annons:

Familj döms betala 187 000 kr till Air China

En familj från Stockholm har förlorat en tvist mot flygbolaget Air China. Nu tvingas familjen betala rättegångskostnader på totalt 187 000 kronor.

Barnfamiljen hade bokat en resa till Bangkok med det ukrainska flygbolaget Aerosvit. Själva flygningen, med mellanlandning i Beijing, skulle dock utföras av Air China eftersom de båda flygbolagen vid tillfället var anslutna till överenskommelsen Multilateral Interline Traffic Agreement, MITA, skriver di.se.

Flygbolag anslutna till MITA åtar sig mot ersättning att utföra transport av passagerare vars biljetter är utställda av andra flygbolag, en ersättning som administreras av IATA.

Eftersom Aerosvit drabbades av ekonomiska problem stängdes bolaget dock av från IATA, varpå Air China beslutade att inte längre acceptera Aerosvits biljetter på sina flighter. Detta ledde till att den svenska familjen blev kvar på marken.

Familjen krävde ersättning från Air China och tog tvisten till tingsrätten som avslog familjens begäran. Målet gick sedan vidare till hovrätten, som nu meddelar att man går på tingsrättens linje och nekar familjens skadeståndskrav. I stället krävs familjen på totalt 187 000 kronor i ersättning för rättegångskostnader.

Kommentarer är stängda.